גליונות לפרשת השבוע חדש! לכל המעוניין להוריד כל עלון בנפרד. לחץ כאן פרשת צו (מתעדכן 3-4 פעמים בשבוע ימים ב', (ד'), ה', ו' ב"נ) חג כשר ושמח זמני פרסום חדשים: יום ב' -1 | יום (ד') 2 | יום ה'- 3 | יום ו' -4 להורדת גליונות צו 1. לחץ כאן 74 גליונות 2. לחץ
גליונות לפרשת השבוע
חדש! לכל המעוניין להוריד כל עלון בנפרד. לחץ כאן פרשת צו
(מתעדכן 3-4 פעמים בשבוע ימים ב’, (ד’), ה’, ו’ ב”נ)
חג כשר ושמח
זמני פרסום חדשים: יום ב’ –1 | יום (ד’) 2 | יום ה’- 3 | יום ו’ –4
להורדת גליונות צו
1. לחץ כאן
74 גליונות
2. לחץ כאן
147 עלונים
3. לחץ כאן
129 גליונות
4. לחץ כאן
96 עלונים
כל הגליונות זמינים להורדה (בודדים) גם כאן. למטה.
התמונה לקוחה מעלון ‘המאור שבתורה’
הורדת כל עלוני הפרשת השבוע
כמובן! הנה כתבה מלאה על פרשת צו:
פרשת צו – אש התמיד שבקרבנו
פרשת צו, השנייה בספר ויקרא, ממשיכה לעסוק בענייני הקרבנות, אך הפעם מנקודת מבטו של הכהן – המשרת בקודש. אם בפרשת ויקרא שמענו את ציווי הקרבנות למקריב, בפרשת צו אנו זוכים להציץ לעולמם של הכוהנים, להבין את עבודתם, ואת המסרים הרוחניים הנשזרים דרכה.
הפרשה נפתחת בציווי על קרבן העולה, וממשיכה בקרבנות המנחה, החטאת, האשם, שלמי הציבור ושלמי היחיד. לקראת סופה, עוסקת הפרשה בטקס חניכת אהרון ובניו לכהונה, ובשבעת ימי המילואים.
נושאי הפרשה בהרחבה:
- קרבן העולה – הקרבן הראשון שמוזכר בפרשה. הוא עולה כליל למזבח, לא נאכל כלל, ומסמל את מסירות הלב המוחלטת לקב”ה. תפקיד הכהן הוא לשים עצים בבוקר, להרים את הדשן, ולדאוג לאש התמיד שלא תכבה.
- המנחה – קרבן דגן שנאכל על ידי הכהנים. כולל דינים של אפיה, שמן ולבונה, ודרכי הקרבה על המזבח.
- קרבן החטאת והאשם – אלו הקרבנות שבאים על חטאים שונים, ויש לדקדק בפרטים: מיקום השחיטה, מיקום שפיכת הדם, והאם הקרבן נאכל או נשרף.
- שלמי תודה ושלמים רגילים – הקרבנות שנאכלים על ידי המקריב והכהן, והם מביעים שמחה והודיה.
- אכילת הקרבנות על ידי הכהנים – כאן אנו למדים על קדושת הבשר, דיני טומאה וטהרה, וזמן האכילה.
- שבעת ימי המילואים – הכנה לקראת חניכת המשכן. אהרון ובניו מופרשים, נטהרים, ונערך טקס מיוחד שמתקיים במשך שבעה ימים ברציפות.
הלכה למעשה – אש תמיד תוקד על המזבח:
במסכת יומא (פרק ב’) למדים שציווי “אש תמיד תוקד על המזבח לא תכבה” הוא לא רק עניין טכני של עבודת בית המקדש, אלא עיקרון רוחני: תמיד יש להצית אש של התלהבות בעבודת ה’. גם כשנראה שהכל כבר נעשה, יש מקום לעוד התקדמות, לעוד התחזקות.
הרמ”א (אורח חיים א’) פותח את השולחן ערוך: “שיוויתי ה’ לנגדי תמיד” – וזהו יסוד גדול בעבודת האדם. כמו שאש המזבח לא כבתה, כך גם באדם צריכה לבעור אש פנימית תמידית.
מוסר השכל – האש שבפנים
רבי נחמן מברסלב לימד, שכאשר האדם מרגיש יובש בעבודת ה’, עליו לזכור שהאש לא כבתה – אלא רק הוסתרה. לפעמים צריך להוסיף “עצים” – כלומר מעשים טובים קטנים – שיחדירו שוב חום פנימי.
גם בזמנים של שגרה, כשהלב אינו מתלהב, התורה מלמדת אותנו דרך הכוהנים – להמשיך ולהבעיר, להרים את הדשן, לנקות את הפסולת הרוחנית, ולהדליק מחדש את הניצוץ.
פירוש חסידי – למה “צו”?
רש”י מביא מדברי רבי שמעון, ש”לשון צו – אינו אלא לשון זרוז מיד ולדורות”. כלומר, הציווי כאן אינו רק טכני – הוא קריאה לעשייה בלהט, בהתלהבות, בלי דחיות.
המדרש מוסיף: כשאדם מקבל משימה עם מוטיבציה, הוא עושה אותה אחרת. התורה מלמדת אותנו כיצד לשרת את ה’ – לא רק בפעולות, אלא בגישה. לא לעשות “כי צריך”, אלא כי זה מחיה את הנשמה.
סיפור עם מסר – אש תמיד בלב הילד
סיפר אחד הרבנים, שפעם הגיע לבית ספר יסודי בירושלים, ושאל את הילדים: “מהו המצווה הכי חשובה בעיניכם?”
אחד הילדים הרים את ידו ואמר: “הכי חשוב זה שאסור לכבות את האש.”
הרב הופתע, ושאל – איזו אש?
הילד ענה: “האש של התורה, כמו בפרשת צו. אסור לתת לה להיכבות, אפילו אם נמאס לנו או עייפים.”
המורה שהייתה לידו לחשה לרב: “הילד הזה בא ממשפחה שלא שומרת מצוות. אבל הוא שומע כל שבוע את פרשת השבוע מסבתא שלו. כנראה האש שלה נדבקה בו.”
אותו הרב אמר: “זה היה אחד הרגעים הכי מרגשים שידעתי – לראות את אש התורה בוערת בלב של ילד, למרות הכל.”
מילות מפתח:
פרשת צו, אש תמיד, קרבן עולה, חטאת, אשם, שלמים, כהנים, עבודת המקדש, מוסר, הלכה, קרבנות, מילואים, חינוך, התלהבות, ברסלב, רבי נחמן, סיפור עם מסר.
האשתגים:
#פרשת_השבוע #פרשת_צו #קרבנות #כהונה #אש_תמיד #מוסר_יהודי #הלכה #אהבת_השם #תורה #שבעת_ימי_המילואים
תגיות:
פרשת השבוע, צו, קרבן עולה, עבודת הכהנים, מוסר יהודי, הלכה למעשה, חינוך יהודי, פרשת ויקרא, קרבנות, סיפור יהודי, אש התמיד, השראה מהתורה
אם תרצה שאערוך גרסה גרפית לעלון, או שאוסיף מקור מהזוהר/הרמב”ן – רק תגיד.
למעבר לגוגל דרייב לחץ כאן {כולל ארכיון}
עזרה | ניתן להוריד ואו רק לצפות בעלון
חדש! (מתעדכן 3-4 פעמים בשבוע ימים ב’, (ד’), ה’, ו’ ב”נ) חדש!
על מנת לקבל את העדכון האחרון, ממולץ ללחוץ על כפתור הסנכרון