גליונות לפרשת השבוע חדש! לכל המעוניין להוריד כל עלון בנפרד. לחץ כאן פרשת שמיני (מתעדכן 3-4 פעמים בשבוע ימים ב', (ד'), ה', ו' ב"נ) זמני פרסום חדשים: יום ב' -1 | יום (ד') 2 | יום ה'- 3 | יום ו' -4 להורדת גליונות פרשת שמיני 1. לחץ כאן 37 גליונות 2. לחץ כאן
גליונות לפרשת השבוע
חדש! לכל המעוניין להוריד כל עלון בנפרד. לחץ כאן פרשת שמיני
(מתעדכן 3-4 פעמים בשבוע ימים ב’, (ד’), ה’, ו’ ב”נ)
זמני פרסום חדשים: יום ב’ –1 | יום (ד’) 2 | יום ה’- 3 | יום ו’ –4
להורדת גליונות פרשת שמיני
1. לחץ כאן37 גליונות |
2. לחץ כאן121 עלונים |
3. לחץ כאן118 גליונות |
4. לחץ כאן50 עלונים |
כל הגליונות זמינים להורדה (בודדים) גם כאן. למטה.
התמונה לקוחה מעלון ‘המאור שבתורה’
הורדת כל עלוני הפרשת השבוע
פרשת שמיני – טהרה, חידוש ותובנות רוחניות
פרשת שמיני, המופיעה בספר ויקרא (ויקרא פרק ט’–י’), מתארת את היום השמיני למילואים, שבו הוקדש המשכן והחלה עבודת הקורבנות. האירועים בפרשה כוללים את הקרבת הקורבנות, את מות בני אהרון – נדב ואביהוא – ואת ההוראות בנוגע לטהרה ולמאכלות אסורים.
הקדשת המשכן ותחילת עבודת הקורבנות
ביום השמיני למילואים, לאחר שבעה ימים של הכנות, הוקדש המשכן והחלה עבודת הקורבנות. אהרון, כהן גדול, הקריב את הקורבנות הראשונים, וה’ הראה את כבודו בנוכחות אש שירדה מן השמים וצרפה את הקורבנות. האירוע סימן את תחילת עבודת הקורבנות במקדש, שהייתה מרכזית בעבודת ה’ ובקיום מצוות התורה.
מות נדב ואביהוא – חידוש וגבורה רוחנית
לאחר הקרבת הקורבנות, נדב ואביהוא, בני אהרון, הקריבו אש זרה שלא ציווה ה’, ונפגעו באש אלוקית. האירוע עורר שאלות רבות: מדוע נענשו כך? האם הייתה כוונה טובה מאחוריהם?
הסבר אחד מציע כי נדב ואביהוא היו מונעים מרגש עז ורצון להתקרב לה’, אך חרגו מהמותר. הם ביקשו להתעלות רוחנית, אך לא שמרו על ההוראות המדויקות. האירוע מדגיש את הצורך לשמור על מסגרת ההלכה גם כאשר הכוונה היא טובה.
מאכלות אסורים – הבחנה בין טהור לטמא
פרשת שמיני כוללת גם את ההוראות בנוגע למאכלות אסורים – בעלי חיים שנחשבים טמאים ואסור לאוכלם. ההבחנה בין טהור לטמא מבוססת על סימנים פיזיים:
- בעלי חיים טהורים – בעלי סנפיר וקשקשת.
- בעלי חיים טמאים – בעלי חיים שאין להם את הסימנים הללו.
ההוראות הללו לא רק נוגעות לתזונה, אלא גם מסמלות את הצורך בהבחנה בין טוב לרע, בין טהור לטמא, בחיי היום-יום.
פרשת פרה אדומה – טהרה מטומאת מת
פרשת פרה אדומה, הנקראת בשבת שלפני פסח, עוסקת בטהרה מטומאת מת. המצווה כוללת לקיחת פרה אדומה תמימה, שלא עלה עליה עול, ושחיטתה, שריפתה וערבוב אפרה במים. המים הללו משמשים לטהרת טמאי מת, ומיוחסת להם סגולה רוחנית עמוקה.
הפרה האדומה מסמלת את הדרך להגיע לטהרה פנימית, גם כאשר הדרך אינה מובנת לנו. היא מייצגת את הצורך לשמור על מצוות, גם כאשר אינן מובנות, מתוך אמונה בציווי האלוקי.
תובנות רוחניות והלכות
- שמירה על ההוראות: האירועים בפרשת שמיני מדגישים את הצורך לשמור על ההוראות האלוקיות בקפדנות, גם כאשר הכוונה היא טובה.
- טהרה פנימית: המצוות בנוגע לטהרה, כולל פרשת פרה אדומה, מלמדות אותנו על הצורך בטהרה פנימית, גם כאשר הדרך להשיגה אינה ברורה.
- הבחנה בין טוב לרע: ההוראות בנוגע למאכלות אסורים מלמדות אותנו על הצורך בהבחנה בין טוב לרע, בין טהור לטמא, בחיי היום-יום.
סיפור השראה
מסופר על תלמיד חכם שנסע לעיר רחוקה כדי ללמוד תורה. במהלך הדרך, הוא פגש אדם פשוט, אך חכם, ששאל אותו: “מה אתה מחפש?” הוא ענה: “אני מחפש חכמה.” האדם הפשוט אמר לו: “החכמה אינה במקום מסוים, אלא בלב האדם.” התלמיד חזר לביתו, והבין שהחכמה האמיתית היא פנימית, והיא נמצאת בלבבותינו.
הגיגים לפרשת שמיני ופרשת פרה
הקשר בין פרשת שמיני לפרשת פרה אדומה מלמד אותנו על הצורך בשילוב בין חידוש רוחני לשמירה על ההוראות. פרשת שמיני מסמלת את תחילת עבודת הקורבנות, חידוש רוחני, ואילו פרשת פרה אדומה מסמלת את הצורך בטהרה פנימית, גם כאשר הדרך אינה מובנת לנו.
הלכות הקשורות לפרה אדומה
- הכנת אפר פרה אדומה: על פי ההלכה, יש צורך בפרה אדומה תמימה, שלא עלה עליה עול, לשחוט אותה, לשרוף אותה ולערבב את אפרה במים.
- השתמשות באפר: המים המערבים באפר משמשים לטהרת טמאי מת, ויש להשתמש בהם בהתאם להוראות ההלכה.
- המצווה בזמן הזה: בעידן המודרני, כאשר אין מקד
למעבר לגוגל דרייב לחץ כאן {כולל ארכיון}
עזרה | ניתן להוריד ואו רק לצפות בעלון
חדש! (מתעדכן 3-4 פעמים בשבוע ימים ב’, (ד’), ה’, ו’ ב”נ) חדש!
על מנת לקבל את העדכון האחרון, ממולץ ללחוץ על כפתור הסנכרון